Gåsamiddag 2019

Seden att äta gås på Mårtensafton är känd sedan 1500-talet hos de högre stånden i hela Sverige. Först mot slutet av 1800-talet spreds gås som festmat, i takt med ökat välstånd. I vår tid förknippas gås-ätande med Skåne, vilket är en sen företeelse. Dagen har namn efter helgonet Martin, ett namn som i Sverige ombildats till Mårten. Dagens tradition hänger samman med ett firande av helgonet Martin av Tours. Enligt den allmänt vedertagna sägnen gömde sig Martin i ett gåsastall för att slippa bli utsedd till biskop. Men gässen kacklade och avslöjade honom. Gässen äts således som "straff".

Välkomna till oss på Kerstin & Britt på gåsamiddag enligt skånsk tradition. Efter förra årets mycket positiva respons har vi härmed nöjet att presentera årets datum och tider för traditionell gåsamiddag:

Fredag 2/11 - en sittning med ankomst mellan 18.00 och 19.30 (stängt fram till 18)

Lördag 3/11- en sittning med ankomst mellan 18.00 och 19.30 (ordinarie à la carte serveras 11.00-17.30)

Söndag 4/11 - en sittning med ankomst mellan 16.00 och 19.00 (ordinarie à la carte serveras 11.00-16.00)

Onsdag 6/11 - en sittning med ankomst mellan 18.00 och 19.30 (stängt fram till 18)

Torsdag 7/11 - en sittning med ankomst mellan 18.00 och 19.30 (stängt fram till 18)

Fredag 8/11 - en sittning med ankomst mellan 18.00 och 19.30 (stängt fram till 18)

Lördag 9/11 - två sittningar med ankomst antingen mellan 11.30 och 15.00 eller mellan 18.00 och 19.30 (ordinarie à la carte och fika serveras under dagen fram till 17.00)

Söndag 10/11 (Farsdag och Mårtensafton) - tre sittningar med ankomst antingen mellan 11.30 och 13.00, 15.00 och 16.30 eller mellan 17.30 och 19.00 (endast gåsamiddag serveras söndagen 10/11)