Köksbiträde / kock – sommarsäsong 

Extra vid behov eller säsong

 

Det nya restaurang och café-konceptet Kerstin & Britt tog under våren 2018 över Kolonis lokaler i Saltsjö-Duvnäs och på Strömparterren i city. På menyn står klassiskt svenska smaker kryddat med lite nymodighet. En familjär och omhändertagande stämning är också att förvänta sig. 

Från uppväxten i Skåne med familjens fiskrökeri, via restaurangjobb på de sju haven och otalet matresor och restaurangbesök runt jorden väljer nu barndomsvännerna Thomas Johansson och Håkan Svensson att öppna eget. Konceptet blir en hyllning till deras framlidna mödrar vilka utgjort fundamentet till all kunskap och matglädje hos de båda killarna. 

Kerstin & Britt har kommit att möta förväntningarna hos de lokala gästerna samtidigt som vi öppnat upp för nya. I stan erbjuder vi en mer avskalad meny med fokus på härlig urban sitta-ute-stämning samtidigt som vi i Saltsjö-Duvnäs erbjuder en mer heltäckande matsedel, både för spontanmiddagar och större evenemang. 

Grunden till menyn utgörs av svenska klassiker med fokus på bra och närodlade råvaror i en spännande fusion med smaker från framförallt södra Europa och Asien. Det blir många rätter med inslag från vattnet, på land och de svenska åkrarna kompletterad med en noga avvägd dryckeslista. 

Vi söker nu en strukturerad, glad och innovativ kock. Du som söker har viss tidigare erfarenhet från matlagning och är familjär med såväl internationellt som det svenska köket. Du gillar ordning & reda och har en mycket hög känsla för service samt ett tränat öga för detaljer.

Som kock på Kerstin & Britt arbetar du i Saltsjö-Duvnäs. Under säsong öppnar vi dagligen kl 11 och serverar såväl sen frukost, lunch, fika som middag. Generellt är det sällan sena kvällar hos oss och under högsäsong har vi öppet fram till cirka 21 på kvällen. I Duvnäs producerar vi även mat för vår restaurang på Strömparterren i Stockholm city. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

·                             Mise en place, produktion och tillagning 

. Bakning

·                             Översikt över kommande arrangemang och beställningar

·                             Inventering och lagerhållning med beställningar

·                             Rengöring och hygien enligt HACCP

Vi söker dig som:

·                             har minst ett års erfarenhet som köksbiträde / kock 

·                             har god kunskap och behärskar såväl kall- som varmkök och patisseri. 

·                             har mycket goda kunskaper om och starkt intresse för mat och dryck.

Vi är flexibla med anställningsform, det kan vara antingen säsongsanställning på hel- eller deltid eller anställning för enstaka dagar (extra). Skriv i din ansökan hur du helst skulle vilja arbeta.  

Din kompletta ansökan med ett uppdaterat CV ber vi dig skicka till info@kerstinochbritt.se

Vid eventuella frågor kontakta gärna Thomas Johansson tel: 0708 - 142656.

Vi önskar tillsätta tjänsten snarast och urval kommer att göras löpande.